Segedínský salát

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g sterilovaného bílého zelí
300 g měkkého salámu
140 g kyselých okurek
50 g sterilované papriky
menší cibule
plátek slaniny (uzeného bůčku)
lžička mleté papriky
200 g majonézy
lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.

  2. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v ještě horkém tuku prohřejeme papriku, aby pustila barvu.

  3. Po vychladnutí vmícháme spolu s majonézou do salátu a podle chuti dosolíme a osladíme.

  4. Před podáváním necháme dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!