Segedinský guláš z masáků (růžovek)

Recepty, Houby

Suroviny

1,5 kg růžovek (masáků)
1 cibule
1/4 kg kysaného zelí
2,5 dl kysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
kmín
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme dalších 15 minut.

  2. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  3. Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!