Segedínský guláš V.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Suroviny:
380 g krkovice s kostí
500 g vepřový minutkový bok
1 velká cibule
3/4 plechovky sterilovaného zelí
mletá sladká paprika
sůl
pepř
drcený kmín
1 kostka Masoxu
Vegeta
Maggi
hotová jíška tmavá
2 zakysané smetany
voda
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín.

  2. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji.

  3. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak zasypeme paprikou chvíli orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Mezitím si provaříme zelí z plechovky spolu s divokým kořením.

  4. Uvařené a scezené zelí přeneseme k masu. Zahustíme jíškou a dochutíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!