Segedínský guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
3 cibule
špetka kmínu
kávová lžička mleté červené papriky
olej
sůl
mletý pepř
500 g nakládaného zelí
3 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 kelímku smetany (12%)

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.

  2. Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše záklechtku tak, že rozpustíme v cca 2,5 dl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.

  3. Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!