Segeďák

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové plece
0,5 kg libovějšího bůčku
sádlo
jedna sklenka sladkokyselého zelí
dvě velké cibule
červená mletá paprika
pepř
sůl
kmín (drcený)
Masox
smetana
kroupy
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku.

  2. Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy