Sečuánské kuře Kung Pao

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa
10 sušených chilli papriček
10 kuliček sečuánského pepře
3 stroužky česneku
1 malá šalotka
2 jarní cibulka
1 cm zázvoru
2 PL Maizena
2 PL sójová omáčka
2 ČL rýžového octa
1 ČL cukr hnědý
2 ČL rýžové víno na vaření Shao xing
3 PL vývaru
100 g arašídů
olej rostlinný
olej sezamový

Postup přípravy receptu

  1. Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky marinovat.

  2. Tu sa tradicna priprava robi dvoma sposobmi, bud sa kusky daju vyprazit do oleja, alebo stir fry relativne na sucho do rozpaleneho woku dame trosku oleja a pridame kusky (pozor prska) a stale miesame a oprazame -stir fry.Vyberieme a odlozime na teple miesto a wok ocistime.

  3. Do cisteho woku dame trosku oleja a prve pridame secuanske korenie susene chilli a prazime (kratko) pokial sa chilli nenafukne a korenie prska a olej sa zafarby na cerveno.

  4. Vsetku zeleninu si nakrajame na drobno.Prve dame nakrajany cerstvy zazvor, salotku a potom cesnak oprazime a pridame podla chute dalsie my sme dali cervenu papriku original je do chrumkava nie duseny do makka preto sa neda pouzit mrazena zelenina.

  5. V miske si spravime omacku zo sojovej omacky, vina a octu trosku cukru a maizeny (ked chceme viac omacky pridame trochu bujone) zmiesame a pridame do woku spolu s kuracim masom a miesame prazime -stir fry.

  6. Nakoniec vmiesame arasidy, ktore sa tradicne robia cerstvo prazene, tak ze surove ovarime vo vode aby nam isla supka lahko dole. Osusime a oprazime na oleji do zlatista.

  7. Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych !!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!