Savojské kotlety s jablky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vyšší vepřové kotlety
4 jablka
4 menší cibule
jádra z 24 vlašských oříšků
1 dcl smetany na šlehání
lžičku rozinek
kořenící sůl na steaky
zázvor
skořici
olej
Rýži Lagris

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou naplníme vyloupanými ořechovými jádry, rozinkami a plátky kyselých jablek lehce poprášenými skořicí. Kapsu uzavřeme párátkem nebo jehlou.

  2. Kotletu obalíme v kořenící soli na steaky, okořeníme zázvorem a prudce opečeme po obou stranách.

  3. Zapékací misku vyložíme kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a jablky.

  4. Pečeme pod alobalem asi 3/4 hodiny, pak alobal odstraníme, přelijeme smetanou a dalších 1/4 hodiny dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!