Savojské kotlety s jablky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vyšší vepřové kotlety
- 4 jablka
- 4 menší cibule
- jádra z 24 vlašských oříšků
- 1 dcl smetany na šlehání
- lžičku rozinek
- kořenící sůl na steaky
- zázvor
- skořici
- olej
- Rýži Lagris
Postup Savojské kotlety s jablky
Postup přípravy receptu
-
Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou naplníme vyloupanými ořechovými jádry, rozinkami a plátky kyselých jablek lehce poprášenými skořicí. Kapsu uzavřeme párátkem nebo jehlou.
Kotletu obalíme v kořenící soli na steaky, okořeníme zázvorem a prudce opečeme po obou stranách.
Zapékací misku vyložíme kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a jablky.
Pečeme pod alobalem asi 3/4 hodiny, pak alobal odstraníme, přelijeme smetanou a dalších 1/4 hodiny dopékáme.