Šátečky s tvarohem a broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g špaldové mouky + na vál
250 g polohrubé mouky
špetka soli
3 vejce
100 g krupicového cukru
1 sáček citronového cukru s citronovou kůrou
1 sáček sušeného droždí
200 ml polotučného mléka
100 g másla
Náplň:
500 g měkkého tvarohu (v kostce)
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček citronového cukru s citronovou kůrou
2 lžíce citronové šťávy
1 celé vejce
broskvový kompot (měla jsem domácí)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme obě mouky. Přidáme sůl, cukry, droždí a důkladně promícháme. Ve vlažném mléce rozšleháme dvě vejce a přilijeme do moučné směsi. Krátce promícháme a nakonec přidáme zchladlé rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 60 minut kynout na teplém místě.

  2. Poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30 minut. Po nakynuti ho na pomoučeném vále rozválíme na obdélníkový plát silný asi 1 cm. Poté ho rozkrájíme na čtverce a necháme je přibližně 10 minut odpočinout.

  3. Mezitím smícháme tvaroh s oběma cukry, citronovou šťávou a vejcem. Broskve slijeme a necháme okapat.

  4. Do středu každého čtverce dáme lžíci tvarohové náplně a na tu položíme čtvrtku broskve. Každé dva rohy těsta vytahneme a prehneme přes sebe. Šátečky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem (nebo fólií), potřeme rozšlehaným zbylým vejcem.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 min (záleží na typu trouby). Koláčky necháme vychladnout a před podáváním je pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!