Sárský bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 2 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- 1 velký pórek
- 2 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv
Postup Sárský bramborák
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.
Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.
Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.