Salko koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

CESTO:
5 vajec
6 lžic moučkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
PLNKA:
1 konzerva salka
250 g masla
3 lžíce nutelly
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Najprv si dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny.Po uvarení ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.

  2. CESTO:Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame.Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.

  3. Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160°C 15-20 minút.Po upečení necháme vychladiť.

  4. Vychladené salko ochutíme kakaom a nutellou,pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka.Plnku necháme stuhnúť v chladničke.

  5. Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu.Oba pláty potrieme plnkou a spojíme.Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!