Salko koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- CESTO:
- 5 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce oleje
- PLNKA:
- 1 konzerva salka
- 250 g masla
- 3 lžíce nutelly
- 2 lžíce kakaa
Postup Salko koláč
Postup přípravy receptu
-
Najprv si dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny.Po uvarení ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
CESTO:Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame.Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.
Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160°C 15-20 minút.Po upečení necháme vychladiť.
Vychladené salko ochutíme kakaom a nutellou,pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka.Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu.Oba pláty potrieme plnkou a spojíme.Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.