Salát z ředkviček

Recepty, Saláty

Suroviny

2-3 svazky červených ředkviček
4-5 vajec
1 velká cibule
majonéza
citrónová šťáva
sladidlo kandisin
plnotučná hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Tyto dvě suroviny v misce prosolíme, zamícháme a necháme poplakat.

  2. Vejce uvařená na tvrdo nadělíme k tomu vyrobeným udělátkem na osminky, přidáme je k ředkvičkám a k cibuli a posolíme a popepříme.

  3. Uděláme si zálivku z majonézy. Do jedné malé majonézy (cca 250 ml) vymačkáme jeden menší citrón, přidáme kávovou lžičku Kandisinu a podle chuti hořčici, osolíme a opepříme.

  4. Zalijeme tím ostatní připravené suroviny a dobře promícháme. V lednici necháme uležet (prolnout navzájem jednotlivé chutě), nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!