Salát z ředkviček
Recepty, SalátySuroviny
- 2-3 svazky červených ředkviček
- 4-5 vajec
- 1 velká cibule
- majonéza
- citrónová šťáva
- sladidlo kandisin
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
Postup Salát z ředkviček
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Tyto dvě suroviny v misce prosolíme, zamícháme a necháme poplakat.
Vejce uvařená na tvrdo nadělíme k tomu vyrobeným udělátkem na osminky, přidáme je k ředkvičkám a k cibuli a posolíme a popepříme.
Uděláme si zálivku z majonézy. Do jedné malé majonézy (cca 250 ml) vymačkáme jeden menší citrón, přidáme kávovou lžičku Kandisinu a podle chuti hořčici, osolíme a opepříme.
Zalijeme tím ostatní připravené suroviny a dobře promícháme. V lednici necháme uležet (prolnout navzájem jednotlivé chutě), nejlépe do druhého dne.