Salát z cizrny

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g cizrny - konzerva
2 vařená vejce
2 střední rajčata
1 - 2 naťové cibulky
1/2 cukety - nebo 3 žampiony
1/2 kelímku zakysané smetany
kečup
hořčice
sůl
pepř
slátové koření nebo bylinky podle chuti
sýr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na oleji osmažíme cuketu nakrájenou na kostky-jen aby byla křupavá na zkus-osolíme- já dala trochu grilovacího koření, ale záleží na chuti. Necháme vychladnout.

  2. Do misky dáme scezenou cizrnu, nakrájená rajčata, vejce a cibulku a vystydlou cuketu.

  3. Do smetany vmícháme kečup a hořčici podle chuti, vše smícháme, osolíme, opepříme a přidáme buď salátové koření nebo bylinky podle své chuti.

  4. Dáme vychladit. Při podávání ještě posypeme natí z cibulky a nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!