Salát s fenyklem a hruškou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 zralá hruška
srdíčko fenyklu
2 hrsti lístků červené řepy + chmýří na ozdobu
2 KL medové hořčice
2 PL olivového oleje
šťáva z poloviny citronu
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a zakápneme trochou citronové šťávy. Fenykl nakrájíme na jemné plátky. Červené lupení očistíme a větší lístky zbavíme stopek.

  2. Našleháme zálivku z hořčice, oleje, citronové šťávy, lehce osolíme a opepříme.

  3. Vše velmi zlehka promícháme v míse a přeložíme porce na servírovací talíře, dozdobíme chmýřím.... Nenecháváme odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!