Salát babího léta s hlívou a jablečnými kostičkami

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
2 jablka
2 hrsti vlašských ořechů
1 krabička míchaných salátových lístků
2 lžíce másla
4 lžíce jablečného octa
6 lžic olivového oleje
2 lžičky medu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z jablek vykrojíme jádřince a pak je i se slupkou nakrájíme na menší kostičky. Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky. V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky ze všech stran osmahneme. Restujeme zprudka jen pár minut, aby jablečné kostičky zkřehly, ale zůstaly ještě křupavé.

  2. V misce prošleháme ocet s olejem, medem, solí a pepřem.

  3. Na talíře naklademe salátové listy, na ně rozdělíme opečenou hlívu s jablečnými kostičkami, posypeme ořechy a vše rovnoměrně pokapeme připraveným dresinkem. Salát podáváme vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!