Salámový dort

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

300 ml vlažné vody
50 ml vlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička kmínu
1 lžička octa
2 lžíce oleje
600 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
salám
sýr
zelenina dle chuti každého

Postup přípravy receptu

  1. Program těsto. Dortovou formu vymažeme, nebo použijeme papír na pečení, vložíme těsto, necháme ještě 20 minut kynout, potřeme slanou vodou a dáme na cca 30 minut péct na 180 C.

  2. Opět potřít slanou vodou a necháme dopéct do zrůžovění.

  3. Po upečení a vychladnutí korpusu dvakrát podélně rozřízneme a potřeme silnější vrstvou pomazánky dle chuti, kterou každý rád.

  4. Potom celý povrch a po celém obvodu potřeme dalším druhem pomazánky, posypeme například strouhaným sýrem a dozdobíme dle vlastní fantazie, možnosti a chuti salámem, sýrem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!