Šalamounův koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g tuku
1 sklenice vody
2 hrnky cukru
2 lžíce kakaa
trochu rumu
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
na posypání nasekané mandle (nebo oříšky)

Postup přípravy receptu

  1. Tuk, vodu, oba cukry, kakao a rum dáme vařit. Z uvařené směsi odebereme hrnek na stranu.

  2. Do uvařené vlažné hmoty přidáme mouku, vejce a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, dáme na plech a pečeme 220°C cca 25-30 minut.

  3. Jakmile máme řez upečený ještě horký polijeme směsí kterou jsme si odebrali do hrníčku a posypeme oříšky nebo mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!