Šalamounovy řezy s Margotkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g cukru
250 g másla (Hera)
4 PL kakaa
150 ml vody
rum
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
špetka soli
(jablka, hrušky, ořechy, sušené nebo kandované plody)
2 ks tyčinek Margot

Postup přípravy receptu

  1. V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, přidáme do ní rumu dle chuti a dáme bokem.

  2. Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu.

  3. Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou. Po vychladnutí krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!