Salám v sýrovém těstíčku

Recepty, Ostatní

Suroviny

30 dkg měkkého salámu
4 lžíce hladké mouky
10 dkg tvrdého sýra
2 dl mléka
1 vejce
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme těstíčko, ve kterém budeme salám obalovat. Do mísy dáme mléko, vejce, osolíme, opepříme a našleháme. Do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy.

  2. Salám nakrájíme na silnější kolečka. Pokud je těstíčko dostatečně husté, začneme v něm obalovat kolečka měkkého salámu (dietní, gothajský salám), pokud je těstíčko řídké, tak podle potřeby přidáme mouku.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a salám v těstíčku usmažíme z obou stran dozlatova. Hotový salám podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!