Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek tapiokových perliček
2 malé brambory uvařené ve slupce
1/2 hrnku pražených arašídů
1 lžička římského kmínu
1 malá chilli paprička (případně chilli koření dle chuti)
2 lžíce oleje
sůl
1 lžíce citronové šťávy
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a perličky necháme zcela vykapat.

  2. Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pražené arašídy nahrubo nasekáme. Vykapané tapiokové perličky promícháme se sekanými arašídy a solí.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 1-2 minuty na něm opékáme římský kmín. Poté přidáme chilli papričku a ještě asi 30 sekund restujeme. Přisypeme nakrájené brambory a restujeme další 2 minuty.

  4. Poté přidáme tapioku a za stálého míchání dále restujeme, až než tapioka zprůhlední. Na závěr zakápneme citronovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!