Rýžová polévka pro začátečníky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1,5 l vody
1/2 hrnku rýže
1 mrkev
1 cibulka s natí
1 vejce
1 kostka bujónu - jakýkoliv
petrželka (pažitka)
polévkové koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody dáme rozpustit bujón, přidáme rýži a mrkev nakrájenou na kolečka, sůl a pepř. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut (do změknutí rýže), potom přidáme cibulku, kterou jsme nakrájeli i s natí.

  2. Do hrnečku rozklepneme vejce a přes vidličku ho lijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, dochutíme polévkovým kořením.

  3. Na závěr přidáme nasekanou petrželku (pažitku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!