Rýže na orientální způsob

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 hrnek dlouhozrnné rýže
olej
1 cibule
1/3 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masala
kousek celé skořice
3 hřebíčky
sůl
pepř
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme garam masala, skořici a hřebíčky a krátce orestujeme, až se rozvoní.

  2. Poté přisypeme propláchnutou rýži a dále restujeme, až většina zrníček zprůhlední.

  3. Poté přidáme kurkumu, promícháme a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na minimum a bez odkrývání necháme dusit, až než zůstane voda jen těsně nad rýži. V tu chvíli vmícháme rozinky, znovu přikryjeme a dále dusíme. Celková doba vaření by měla být 17 minut. Následně vypneme plotýnku a rýži necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

  4. Nakonec vyndáme hřebíček a skořici a lehce provzdušníme vidličkou. Podáváme jako přílohu k exotickým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!