Rychlý podzimní jablkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300g hladké mouky
2 polévkové lžíce cukru krystal
špetka soli
150ml vody
40ml oleje
2 vejce
Pomocník na kynuté těsto od Dr.Oetkera
skořicový cukr
6 jablek (výraznější chuti)
2 lžíce broskvové či meruňkové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a sůl promícháme s Pomocníkem na kynutí, vmícháme vodu, olej, 1 vejce a vypracujeme těsto.

  2. Toto rozložíme na plech s pečicím papírem (je třeba trochu rozňahňat), potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe oloupanými půlkami jablek, do kterých jsme nožem udělali zářezy a lžičkou odstranili jadřinec.

  3. Vše bohatě posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 min.

  4. Po upečení potřeme ještě horké marmeládou rozmíchanou s trochou vody, aby byla řidší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!