Rychlý jahodový dort
Recepty, DortySuroviny
- 4 vejce
- 2 lžíce teplé vody
- 150 g cukru
- špetka soli
- 75 g hladké mouky
- 75 g škrobové moučky
- 3/4 l smetany ke šlehání
- 2 belení ztužovače šlehačky
- 50 g nasekaných a opražených mandlí
Postup Rychlý jahodový dort
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto.
Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme těstem a pečeme 30 minut v troubě na druhé liště odspodu.
Jahody omyjeme a očistíme. 12 jahod odložíme stranou. Zbylé jahody rozpůlíme.
Šlehačku s cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha.
Vychladlý piškotový korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Dvě části korpusu obložíme vždy polovinou jahod a 1/3 šlehačky a pokládáme je na sebe.
Navrch položíme třetí část korpusu.
Menší část šlehačky odložíme stranou, větší částí potřeme dort i po stranách.
Dort ozdobíme 12 arabeskami ze šlehačky a jahodami, po stranách nazdobíme mandlovými plátky.