Rychlý jahodový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

4 vejce
2 lžíce teplé vody
150 g cukru
špetka soli
75 g hladké mouky
75 g škrobové moučky
3/4 l smetany ke šlehání
2 belení ztužovače šlehačky
50 g nasekaných a opražených mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto.

  3. Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme těstem a pečeme 30 minut v troubě na druhé liště odspodu.

  4. Jahody omyjeme a očistíme. 12 jahod odložíme stranou. Zbylé jahody rozpůlíme.

  5. Šlehačku s cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha.

  6. Vychladlý piškotový korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Dvě části korpusu obložíme vždy polovinou jahod a 1/3 šlehačky a pokládáme je na sebe.

  7. Navrch položíme třetí část korpusu.

  8. Menší část šlehačky odložíme stranou, větší částí potřeme dort i po stranách.

  9. Dort ozdobíme 12 arabeskami ze šlehačky a jahodami, po stranách nazdobíme mandlovými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!