Rychlý boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
50 g másla
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
sůl
300 g vepřového masa (hovězí, uzené)
1/4 hlavičky bílého zelí
400 g leča
400 g naložené červené řepy
30 g rajčatového protlaku
ocet nebo citron
cukr
1 šlehačka
2 větší brambory
může být i klobása dle vlastního výběru

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme koření (v sítku na koření nebo sterilním obvaze) a sůl. Zalijeme vodou, přidáme všechny tři druhy masa vcelku a dáme vařit. Po dvaceti minutách přidáme na nudličky pokrájené zelí a pokrájené brambory. Když je maso skoro měkké, pokrájíme ho také na nudličky. Přidáme lečo, naloženou červenou řepu bez nálevu, rajčatový protlak, eventuelně nakrájenou klobásu. Povaříme a ochutíme octem nebo citronem, cukrem, solí.

  2. Nakonec přilijeme šlehačku (kdo má rád hustší polévku, může do šlehačky rozmíchat trochu hl.mouky). Povaříme a pak už jen papáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!