Rychlý boršč
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
- sůl
- 300 g vepřového masa (hovězí, uzené)
- 1/4 hlavičky bílého zelí
- 400 g leča
- 400 g naložené červené řepy
- 30 g rajčatového protlaku
- ocet nebo citron
- cukr
- 1 šlehačka
- 2 větší brambory
- může být i klobása dle vlastního výběru
Postup Rychlý boršč
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme koření (v sítku na koření nebo sterilním obvaze) a sůl. Zalijeme vodou, přidáme všechny tři druhy masa vcelku a dáme vařit. Po dvaceti minutách přidáme na nudličky pokrájené zelí a pokrájené brambory. Když je maso skoro měkké, pokrájíme ho také na nudličky. Přidáme lečo, naloženou červenou řepu bez nálevu, rajčatový protlak, eventuelně nakrájenou klobásu. Povaříme a ochutíme octem nebo citronem, cukrem, solí.
Nakonec přilijeme šlehačku (kdo má rád hustší polévku, může do šlehačky rozmíchat trochu hl.mouky). Povaříme a pak už jen papáme.