Rychlý a výborný perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 dkg hladké mouky
- 15 dkg cukru krupice
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 celá vejce
- 2 lžíce rumu
- citronová kůra
- citronová šťáva
- 1 dcl oleje
- 2 - 2,5 dl mléka
- 10 dkg hrubě sekaných vlašských ořechů
- 7 dkg medu
- Poleva:
- 6 dkg cukru moučka
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce kakaa
- asi 4 dkg másla
- (vše v kastrůlku rozehřejeme při pečení perníku)
Postup Rychlý a výborný perník
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec přidáme vlašské ořechy.
Pekáček s nízkým okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, rozetřeme a dáme do trouby předehřáté na 180 st. a pečeme asi 20 - 25 minut.
Ještě horké potřeme polevou, která se vsákne a perník je lesklý.