Rychlý a výborný perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg hladké mouky
15 dkg cukru krupice
1 prášek do perníku
2 lžíce kakaa
2 celá vejce
2 lžíce rumu
citronová kůra
citronová šťáva
1 dcl oleje
2 - 2,5 dl mléka
10 dkg hrubě sekaných vlašských ořechů
7 dkg medu
Poleva:
6 dkg cukru moučka
1 lžíce rumu
1 lžíce vody
1 lžíce kakaa
asi 4 dkg másla
(vše v kastrůlku rozehřejeme při pečení perníku)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku promícháme v míse, pak přidáme vlažné mléko smíchané s medem, vejce, rum, citronovou šťávu i kůru, olej a promícháme, nakonec přidáme vlašské ořechy.

  2. Pekáček s nízkým okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, rozetřeme a dáme do trouby předehřáté na 180 st. a pečeme asi 20 - 25 minut.

  3. Ještě horké potřeme polevou, která se vsákne a perník je lesklý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!