Rychlé třešňové lívance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 ml mléka
cca 400 g hladké mouky, dle hustoty těsta
prášek do pečiva (necelý)
3 lžíce moučkového cukru
vanilkový cukr
2-3 lžíce rumu
2 vejce
cca 500 g vypeckovaných třešní
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme na hladké těstíčko, hustější než je palačinkové. Do těsta nakonec nasypeme vypeckované, pokrájené třešně a promícháme.

  2. Třešňové těsto nabíráme lžící nebo naběračkou. Na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku smažíme dozlatova z obou stran malé placičky. Hotové necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a podáváme.

  3. Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, třešňovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým nebo skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!