Rychlé lívance ze Samoty u lesa

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
asi 500 g polohrubé mouky
asi 1 l mléka
trošička kypřícího prášku
1 vejce
(vše dávám od oka, někdy chci mít těsto tužší, někdy řidší)
Přeliv:
jahody
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jsem smíchala všechny suché ingredience a poté přidala tekuté. Pořádně jsem zamíchala, aby se nevytvořily hrudky.

  2. Na rozpálenou pánev jsem lila těsto (mně jeden lívanec usmažit trvá asi 3-5 minut)

  3. Jahody nejdříve očistím a propláchnu. Pak je pořádně rozmačkám, přidám smetanu a přeliji jimi lívance.

  4. Jahody ani lívance samotné nesladím, až jsou na stole, každý si je dochutí, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!