Rychlé kuřecí kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžíce másla (nebo oleje)
1 cibule (velká, nakrájená najemno)
2 lžíce kari koření
2 kuřecí prsa (větší, bez kůže, nakrájená na kostičky či nudličky)
sůl
mletý pepř
1/2 l kuřecího vývaru (možno dolít vodou dle potřeby)
2 lžíce škrobové moučky
2 lžíce vody (studené)
60 ml smetany ke šlehání (30%)
brokolice (není nutno)

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi zpěníme máslo, přidáme cibuli a 5 až 6 minut na mírném ohni, občas zamícháme.

  2. Teplotu stáhneme, přidáme kari koření a mícháme další 3 až 4 minuty.

  3. Přidáme nakrájené kuře, zamícháme, osolíme (pozor ne moc, vývar je slaný) a opepříme. Vaříme další 2 až 3 minuty.

  4. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a vaříme 10 až 15 minut na středním ohni.

  5. Škrob smícháme se studenou vodou a vlijeme za stálého míchání do masové směsi. Asi minutku povaříme.

  6. Přilijeme smetanu a opět přivedeme k varu. Povaříme další dvě minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!