Rychlé kuřecí kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 lžíce másla (nebo oleje)
- 1 cibule (velká, nakrájená najemno)
- 2 lžíce kari koření
- 2 kuřecí prsa (větší, bez kůže, nakrájená na kostičky či nudličky)
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 l kuřecího vývaru (možno dolít vodou dle potřeby)
- 2 lžíce škrobové moučky
- 2 lžíce vody (studené)
- 60 ml smetany ke šlehání (30%)
- brokolice (není nutno)
Postup Rychlé kuřecí kari
Postup přípravy receptu
-
Na větší pánvi zpěníme máslo, přidáme cibuli a 5 až 6 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
Teplotu stáhneme, přidáme kari koření a mícháme další 3 až 4 minuty.
Přidáme nakrájené kuře, zamícháme, osolíme (pozor ne moc, vývar je slaný) a opepříme. Vaříme další 2 až 3 minuty.
Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a vaříme 10 až 15 minut na středním ohni.
Škrob smícháme se studenou vodou a vlijeme za stálého míchání do masové směsi. Asi minutku povaříme.
Přilijeme smetanu a opět přivedeme k varu. Povaříme další dvě minuty.