Rychlé houbové toasty

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hub - žampiony, nebo hlíva (v létě hříbky a jiné jedlé houby)
1 svazek mladých cibulek
200 g šunky
120 g eidamu nebo jiného sýra
kmín
čerstvý mletý pepř
sůl
tmavý toastový chléb
tuk na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájíme na plátky, nebo použijeme toastový chléb.

  2. Na másle zpěníme cibulku / bílou část/ a přidáme očištěné a pokrájené houby na kostičky. Osolíme, přidáme kmín, opepříme a podusíme doměkka.

  3. Pokud houby nepouští žádnou tekutinu, podlijeme je troškou vody. Dusíme, až se tekutina vypaří. Ochutíme podle potřeby, dosolíme nebo opepříme.

  4. Směs odstavíme z ohně a vmícháme na nudličky pokrájenou šunku a nakrájíme zelenou část cibulek.

  5. Rozdělíme na pečivo nebo toastový chléb, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéci do předehřáté trouby. Zapékáme dozlatova. Zdobíme červenou kapii, petrželkou nebo jinou bylinkou. Je to moc dobré a syté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!