Rychlá slepice na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice
3 kávové lžičky kari koření
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce másla
1 cibule
2 polévkové lžíce hladké mouky
200 ml zakysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, aby byla ponořená, přidáme 1/2 kávové lžičky soli, hrnec uzavřeme a vaříme cca 3/4 hodiny do měkka.

  2. Ve vyšším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a na tom necháme zesklovatět jemně krájenou cibuli. Přisypeme kari, necháme zavonět, zasypeme hladkou moukou, osmahneme ji na jíšku a rozředíme vývarem ze slepice. Dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme cca 20 minut. Na závěr přidáme do omáčky smetanu, dochutíme solí a pepřem.

  3. Maso ze slepice obereme a vložíme do hotové omáčky. Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!