Rychlá polévka z mletého masa

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g mletého masa hovězího nebo mix
sůl dle potřeby
6 kuliček celého pepře nebo špetka mletého
3 kuličky nového koření
1 lžička vegety - mám domácí
mražená zelenina nebo čerstvá - zhruba 80 -100 g
70 g těstovin nebo kapání
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso rozdělíme na malé kousky a dáme do 1,5 lt vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme dle svých zvyklostí.

  2. Do polévky zavaříme kapání, nebo zvlášť uvaříme 70 g těstovin, které po uvaření propláchneme studenou vodou.

  3. Kapání si připravíme z 1 menšího vejce, zhruba 80 ml mléka, špetky soli a 80 g hrubé mouky.

  4. Musí nám vniknout hustější těstíčko, které můžeme zavařovat přímo do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!