Rychlá kuřecí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí prsa
4 mrkve
1 litr hotového kuřecího vývaru
Bešamel:
500 ml mléka
2 bobkové listy
špetka muškátového ořechu
mořská sůl a bílý pepř
50 g másla
50 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa spolu s mrkví vařte cca 20 min na mírném ohni v hotovém kuřecí vývaru (já jsem použila z důvodu časové tísně doporučený tekutý od Gallina Blanca). Uvařené maso a mrkev vyjměte z vývaru, maso natrhejte na kousky a mrkev rozmixujte do hladka.

  2. Poté maso a mrkvové pyré vraťte do kuřecího vývaru a pomalu zahustěte bešamelem. Nechte vše povařit na mírném ohni, aby se ingredience propojily.

  3. Bešamel: 1. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Pak ho zasypte hladkou moukou, důkladně promíchejte metličkou a nechte asi minutu zasmahnout. 2. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezíská hustotu a konzistenci omáčky (může to trvat 10 až 15 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!