Rychlá halušková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší mrkev
kousek celeru
půl hrnku mraženého hrášku
2 utřené stroužky česneku
lžíce másla nebo sádla
cca 1.5 l vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
petrželka
---
Halušky:
2 střední brambory
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 žloutek
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a zeleninu orestujeme společně s česnekem a kmínem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

  2. Mezitím nastrouháme na hodně jemno (můžeme i promixovat) brambory. S moukou a žloutkem vymícháme těsto. Do vařící polévky vytřeme těsto přes haluškovač a vsypeme hrášek.

  3. Počkáme, až halušky vyplavou a po minutce polévku odstavíme. Nemusíme zahušťovat, halušky to zahustí. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!