Rychlá bramborová polévka bez jíšky

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 350-400 g brambor
1 l vývaru nebo vody
1,5 dl mléka
sůl
1 vejce
1 žemle
1 lžíce rozpuštěného másla
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubší nudličky.

  2. Dáme chvíli povařit do vývaru nebo osolené vody. Pak přidáme mléko a když vše znovu zavaří, tak v polévce necháme srazit rozkvedlané vajíčko a polévku dochutíme dle svých zvyklostí.

  3. Starší ale ještě vláčnou žemli nakrájíme na kostky nebo větší nudličky a orestujeme na másle.

  4. Na talíři přidáme do polévky a sypeme petrželovou natí.

  5. Je to taková dietnější polévka, ale může se dát méně vody a více mléka a taky místo mléka přidat trochu sladké smetany nebo ještě navíc plátek másla.

  6. Kdo chce barevnější verzi, tak nastrouhá ještě trochu mrkve a nakrájí pórek. A pro ty, co rádi koření, tak si přidají, co je libo. Všechno to, co se dává do klasické bramboračky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!