Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 filety mořské štiky (Štikozubec, Hejk)
citronová šťáva z 1 citronu
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
1 vejce
hladká mouka
7 lžic strouhanka
2 lžíce lněného semínka
sůl
olej na smažení
plátky citronu na ozdobu
na salát
11 ks menších brambor uvařených ve slupce
4 ks menší cibule
5 sladkokyselých okurek
150 ml nálevu z okurek
sůl
mletý pepř
podle potřeby ocet
cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem.

  2. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat.

  3. Do mísy nakrájíme oloupané brambory na cca 5mm plátky, okurky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme okapanou cibuli a ochutíme solí a pepřem. Zalijeme nálevem, promícháme a necháme uležet.

  4. Vejce rozšleháme se šťávou a kůrou z citronu.

  5. Osušené filety osolíme, překrojíme na menší díly, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem.

  6. Klademe na pánev s rozehřátým olejem a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Z každé strany přibližně 7minut. Podáváme se salátem, který si můžeme podle své chuti ještě doladit trochou octa a cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!