Ryby na zázvoru

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce ryby
2 dl bílého vína
2 cibule
2 lžíce mouky
2 dl smetany
2 lžíce másla
citrónová šťáva
sůl
mletý pepř
mletý zázvor
olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem.

  2. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut, pak rybu vyjmeme a dáme na teplo.

  3. Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou.

  4. Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!