Rybízová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
120 g celozrnné hladké mouky pšeničné
200 g másla
250 g třtinového cukru
1 lžička skořicového cukru
1/2 lžičky citronové kůry
1 pudinkový prášek
270 ml mléka
5 vajec
160 g čerstvého rybízu (či mraženého)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si přeheřejeme na 170°C.

  2. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a vlejeme mléko.

  3. V jiné míse si vyšleháme bílky se zbytkem cukru do tuhého sněhu.

  4. Mouku přidáme do těsta a opatrně vmícháme bílky. Nakonec vmícháme rybíz a těsto nalejeme do vymazané formy na bábovku.

  5. Vložíme do trouby na přibližně 50 minut. Po upečení necháme chvíli stát a poté vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!