Rybí salát s fazolemi
Recepty, RybySuroviny
- 1 plechovka červených fazolí nebo 300 g vařených
- 300 g ryb herinků
- 1 velká cibule
- 3 rajská jablíčka
- 1 velké jablko
- šťáva z 1/2 citrónu
- trochu kopru
- trochu zelené petrželky
- 3 kyselé okurky
- 3 lžíce vinného octa
- Marináda:
- 4 lžíce kysané smetany
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžička pikantní hořčice
- 2 lžíce octa
- sůl
- bílý pepř
- trochu cukru
- 1/2 svazku zelené petrželky
Postup Rybí salát s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky z konzervy propláchneme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na kolečka, kopr a petrželku jemně usekáme. Omyté jablko zbavíme jader a nakrájíme na plátky.
Nakrájené suroviny dáme do větší skleněné mísy a okyselíme vinným octem. Dáme na jednu hodinu do ledničky. Umícháme marinádu z kyselé smetany, majonézy, octa, sekané petrželky, hořčice, cukru, soli a bílého pepře. K hotovému salátu ji podáváme odděleně. Jako přílohu podáváme bílé pečivo.