Rybí salát s fazolemi

Recepty, Ryby

Suroviny

1 plechovka červených fazolí nebo 300 g vařených
300 g ryb herinků
1 velká cibule
3 rajská jablíčka
1 velké jablko
šťáva z 1/2 citrónu
trochu kopru
trochu zelené petrželky
3 kyselé okurky
3 lžíce vinného octa
Marináda:
4 lžíce kysané smetany
3 lžíce majonézy
1 lžička pikantní hořčice
2 lžíce octa
sůl
bílý pepř
trochu cukru
1/2 svazku zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky z konzervy propláchneme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na kolečka, kopr a petrželku jemně usekáme. Omyté jablko zbavíme jader a nakrájíme na plátky.

  2. Nakrájené suroviny dáme do větší skleněné mísy a okyselíme vinným octem. Dáme na jednu hodinu do ledničky. Umícháme marinádu z kyselé smetany, majonézy, octa, sekané petrželky, hořčice, cukru, soli a bílého pepře. K hotovému salátu ji podáváme odděleně. Jako přílohu podáváme bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!