Rybí pomazánka s Lučinou a ořechy

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 krabička sardinek ve vlastní šťávě
125 g sýru Lučina (2 malá balení)
1 větší cibule
1 lžička hořčice
1 lžíce kečupu
sůl
pepř
30 g drcených vlašských ořechů
šťáva z půlky citronu
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu smícháme s kečupem, hořčicí, šťávou slitou ze sardinek a s jemně nakrájenou půlkou cibule (druhou půlku necháme na ozdobu při podávání). Přidáme sardinky, které utřeme s Lučinou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  2. Vše vidličkou důkladně promísíme. Vmícháme drcené vlašské ořechy a dochutíme šťávou z půlky menšího citronu.

  3. Mažeme na chléb nebo pečivo, ozdobíme jemně krájenými půlkroužky cibule, jarní cibulkou, sezónní zeleninou, velice se hodí i kyselá okurka, nebo prostě kdo co rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!