Rybí polévka z mořské tresky

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g mořské tresky
1 petržel
půlka celeru
2 mrkve
máslo
hladká mouka
voda
muškátový květ
sůl
petrželka
smažená houska

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku vyjmeme. Zeleninu i rybu pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do nádoby.

  2. Polévku zahustíme máslovou jíškou (máslo,mouka) a ještě cca 12 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem. Dozdobíme petrželkou. Podáváme se smaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!