Rybí polévka s hříbky

Recepty, Polévky

Suroviny

2-3 rybí hlavy
špetka nového mletého koření
2 hrsti sušených hřibů
1 cibule
1 mrkev
1/4 malého celeru
1 petržel nebo pastiňák
2 lžíce másla
1 hrst mlíčí
2 lžíce hladké mouky
sůl
špetka muškátového květu
1/2 lžičky majoránky
2 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté rybí hlavy s novým kořením dejte do hrnce se studenou vodou, zvolna vařte asi 30 minut. Pak hlavy vyjměte a oberte maso. Hříbky namočte a uvařte doměkka. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobno.

  2. Na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli, přisypeme zeleninu a opět osmažíme. Orestovanou zeleninu přidejte se scezenými houbami i očištěným mlíčím do vývaru z ryb.

  3. Mouku orestujeme na zbylém másle a jíškou zahustěte polévku. Ještě ji 20 minut povařte a vložte rybí maso. Ochuťte solí, muškátem, majoránkou a petrželkou. Podávejte s opečeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!