Rybí kari s kokosovým mlékem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybích filetů tresky tilapie (jak kdo má rád)
4 jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
l konzerva kokosového mléka
150 ml rybího vývaru nebo vody
1 lžíce rybí omáčky nebo ústřicové omáčky
1 lžíce kari
1 lžička kurkumy
1 lžíce nastrouhaného zázvoru (nebo 2 lžičky sušeného)
2 lžičky sušené citronové trávy
olej
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nakrájené bílé části cibulek, plátky česneku, chilli papričku, necháme zpěnit, přidáme kousky ryby, kari, zázvor, kurkumu, citronovou trávu, velice krátce opečeme (kari by nám jinak zhořklo), zalijeme vývarem a necháme vařit, asi 10 minut.

  2. V polovině varu přilijeme kokosové mléko a společně dovaříme.

  3. Na závěr posypeme cibulkovou natí a lístky koriandru.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!