Rybí filé zase trochu jinak

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kostky rybího filé (neobalené)
5 dkg šunky nebo jiného měkkého salámu
4 stroužky česneku
strouhaný sýr
sůl
citrónová šťáva
trocha oleje na smažení
petrželka na dozdobení
Směs na obalení:
hladká mouka
sladká paprika
chilli
kmín
oregano
jiné ingredience podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rybí kostky rozkrájíme na menší díly (já každou krájím na 4 čtverečky, celkem mi vznikne tedy 16 dílů ryby:)), osolíme a pokapeme citrónovou šťávou (já použila ještě kayenský pepř, není nutností).

  2. Do misky si připravíme směs z mouky (na 16 kousků ryby jí stačí jen trošku), sladké papriky, chilli, kmínu, oregana a dalšího koření a kousky ryby v ní obalíme.

  3. Šunku a česnek si nakrájíme na menší kousky a dáme smažit na pánev s trochou oleje.

  4. Po chvíli přidáme do pánve kousky ryb a smažíme z obou stran. Když je ryba hotová, posypeme ji sýrem a na talíři pak dozdobíme petrželkou. Jako příloha jsou vhodné brambory na jakýkoliv způsob nebo jen zeleninový salát.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!