Rybí filé na anglické slanině

Recepty, Ryby

Suroviny

2 Rybí filé
200 g anglické slaniny (plátky)
kousek másla na vymazání pekáčku
sůl
pepř
kmín
1 cibule
grilovací koření
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si mírně vymažeme máslem a poklademe jej cibulí a polovinou anglické slaniny. Na slaninu dáme ještě zmrzlé rybí filety-(nemusí to být kostky), osolíme z obou stran, mírně opepříme, posypeme kmínem, rybím kořením a grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením.

  2. Na takto připravené na ně naložíme zbytek anglické slaniny, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na cca 20 minut.

  3. Pečeme na 200°C. Po 20 minutách odstraníme alobal, pokud je třeba, mírně zakápneme vodou a ještě pečeme 15 minut horkým vzduchem, popřípadě grilem. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!