Rybářský kotlík s křupavou čepicí

Recepty, Ryby

Suroviny

1000 g kapra nebo štiky případně jiných i sladkovodních ryb
cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
2 větší rajčata
150 g celeru
150 g mrkve
hladká mouka
mletý pepř
2 žloutky
kari koření
zelená petrželka
bazalka
tymián
sůl
olej
listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar. Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.

  2. V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek. Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme. Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme. Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.

  3. Uvařenou polévku rozlijeme do misek. Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem.

  4. Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla.

  5. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!