Růžičková kapusta v chlebové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g růžičkové kapusty
150 g gazdovské slaniny
1 silnější plátek celeru
2 větší mrkve
1 větší cibule
3 stroužky česneku
2 kostky zeleninového bujónu
10 krajíců chleba
1 KL celého kmínu
1 PL mleté sladké papriky
1 PL sádla
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do 3/4l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón.

  2. Kapustičky, mrkev,celer, cibuli a česnek si očistíme, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.

  3. Do vroucího vývaru dáme kapustičky s mrkví.

  4. V dalším hrnci necháme zezlátnout slaninu s cibulí, polovinu odebereme, dáme do vývaru k zelenině a pozvolna vaříme 20minut.

  5. Mezitím si nakrájíme chleba na větší kostky, které osmahneme s kmínem na zbývající části slaniny a cibule,přidáme celer, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme horkou vodou a necháme rozvařit.

  6. Poté ponorným mixerem rozmixujeme, přilijeme uvařenou zeleninu i s vývarem, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a necháme ještě 2minuty provařit. Podáváme s bramborem a různě upravenou uzeninou, nebo s vařeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!