Ruske plnene pampusiky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

450 g polohrubé mouky
250 ml teplé vody
4 PL slunečnicového oleje
1 KL soli
1 KL cukru
Nádivka:
100 g sýru Feta (nádivku si můžete volit libovolnou)
čerstvě pokrájený kopr (nebo jiné bylinky)
4-5 menších rajčat
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vodu zohrejme na teplu (ja som neprevarala). Pridame cukor, sol, olej a premiesame. Pridame do misy s preosiatou mukou a vypracujeme cesto.

  2. Prikryjeme utierkou (aby neobschlo) a nechame odpocivat 30 minut. Potom cesto rozdelime na dve polovice. Rozvalkame si plat s cca priemerom 35 cm, hrubkou 2 mm a prelozime na cistu utierku.

  3. Druhe cesto rozvalkame na cca 32 cm. Mensie paradajky nakrajame na kolieska a na paradajky ulozime trochu plnky (feta rozmiesana a pridany posekany kopor).

  4. Prikryjeme cestom, ktore sme si rozvalkali ako prve a formickou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky.

  5. Mozno preto neboli moje pampusiky take pekne, okruhle, pretoze ja som vykrajovala trochu vacsie kolieska ako boli paradajky.

  6. Vyprazame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z obocho stran (ako sisky).

  7. Po vybrati z oleja dame odkvapat na papierovu utierku.

  8. Nechame ochladit a potom sa uz mozeme pusti do nich. Z uvedej davky mi vyslo 23 papmusikov o priemere 7 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!