Rumovky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 4 čokoládové tatranky
- 50 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- 160 g másla
- Na obalení:
- moučkový cukr
- kakao
Postup Rumovky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme na jemno nastrouhané tatranky nebo Horalky, přidáme moučkový cukr, rozpuštěné vychladlé máslo, rum a nakonec kakao. Vše zpracujeme v těsto a vložíme do lednice minimálně na hodinu odležet.
Potom z těsta tvarujeme stejně velké kuličky. Kuličky můžete obalovat v moučkovém cukru nebo kdo nemá rád moc sladké cukroví, může použít práškové kakao.
Hotové kuličky dáme opět ztuhnout do lednice, protože při ručním zpracování se těsto trochu ohřeje. Toto cukroví skladujeme v chladu a suchu.
Pokud můžu doporučit s cukrem je to chutnější než s kakaem.