Rumové koláčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

koláčky:
240 g hladké mouky
240 g másla
160 g moučkového cukru
120 g umletých lískových oříšků
krém na spojení:
200 g másla
120 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
poleva:
250 g moučkového cukru
3 lžíce rumu
šťáva z citronu
loupané mandle nebo opražené oříšky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky, cukru a umletých oříšků nakrájíme máslo a vypracujeme těsto.

  2. Necháme v lednici ztuhnout.

  3. Pak vyválíme plát cca. 3-4 mm a vykrajujeme 2-3 cm velká kolečka.

  4. Klademe na nevymazaný plech v dostatečné vzdálenosti, hodně nabudou!

  5. Pečeme v mírné troubě, pozor, jsou velmi rychle jsou hotové.

  6. Studené spojíme krémem a zdobíme polevou. než poleva ztuhne, vmáčkneme do ní mandli nebo oříšek na ozdobu.

  7. Krém: máslo, cukr, rum utřeme dohladka.

  8. Poleva: cukr utřeme s teplým (!) rumem a 1 lžící horké vody. Přidáme pár kapek citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!