Rumové koláčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- koláčky:
- 240 g hladké mouky
- 240 g másla
- 160 g moučkového cukru
- 120 g umletých lískových oříšků
- krém na spojení:
- 200 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- poleva:
- 250 g moučkového cukru
- 3 lžíce rumu
- šťáva z citronu
- loupané mandle nebo opražené oříšky na ozdobu
Postup Rumové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do mouky, cukru a umletých oříšků nakrájíme máslo a vypracujeme těsto.
Necháme v lednici ztuhnout.
Pak vyválíme plát cca. 3-4 mm a vykrajujeme 2-3 cm velká kolečka.
Klademe na nevymazaný plech v dostatečné vzdálenosti, hodně nabudou!
Pečeme v mírné troubě, pozor, jsou velmi rychle jsou hotové.
Studené spojíme krémem a zdobíme polevou. než poleva ztuhne, vmáčkneme do ní mandli nebo oříšek na ozdobu.
Krém: máslo, cukr, rum utřeme dohladka.
Poleva: cukr utřeme s teplým (!) rumem a 1 lžící horké vody. Přidáme pár kapek citronu.