Rozmarýnovo-citronová sůl

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

sůl
čerstvý rozmarýn
citron

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu okrájíme kúru a spolu s rozmarýnem dáme vše do mixéru. Rozmixujeme, přisypeme sůl a trochu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a rozprostřeme ve velmi slabé vrstvě na pečicí papír.

  2. Necháme sušit (nejlépe přes noc) na teplejším místě.

  3. Když je směs usušená, přesijeme ji nejlépe dvakrát přes jemné síto. Tímto získáme ochucenou sůl, kterou můžeme používat do jakéhokoliv pokrmu – na ochucení zeleniny, brambory, různých směsí;ale také citronovo-rozmarýnovou drť, která je již ochucená solí a skvěle ochutí pečené brambory nebo pečenou zeleninu.

  4. Pro milovníky ryb je možné drť použít na pečenou tresku nebo lososa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!